top of page

一定要做好保濕!

Ys Recipes

讀畢需時 2 分鐘

4月 26

6

0

早前,與一位皮膚醫生見面,他強調:「女人係用水做!」是以文學修辭來比喻女性?其實,他以職業專長解釋,女性肌膚不能缺水,夠水就解決90%以上皮膚問題,一定要做好保濕!

這點我非常認同,我同醫生講:「我費盡心思,花了18個月同日本醫科大學教授監修了一款『超級爆水滴精華』,就係要盡我所能幫所有女性保濕!」醫生立即瞪大對眼問我:「好有興趣想知!」連醫生都感興趣,不枉我嘔心瀝血傑作,同日本廠商及大學教授的長期聯繫,若非疫情,我估每三個月就要飛日本一次!



之所以連醫生都感興趣,因為我提到日本當今最強保濕新技術……獨有初創特研「DT雙因子」肌底修復煥膚系統,及極細緻「納米級微囊精華」,做到「高保濕x高滲透x高機能」;而我搵呢位日本醫科教授的原因,係佢專門研究美容皮膚科學、抗老化及遺傳性皮膚疾病等範疇,他非常明白皮膚真正所需,絕對是美容護膚強者;而我強烈指出不準任何添加(他亦不喜歡化學成份傷肌),及必須要連敏感肌、懷孕中及醫學美容療程後都要適用。


看似幾個簡單原因及想法,其實絕不簡單,用了「18個月」去克服,搞到大家等「我的精華」等到頸長,終於面世啦!


最後醫生叮囑我:「好的保濕係好重要,就算我開皮膚藥膏俾病人,都要補多樽補濕膏,不過好多病人搽完藥膏就算,其實病人識得護膚同注重護理,皮膚問題都會少好多。真心,我情願patient搵我食飯,好過搵我睇病。」


Proud of嶄新BB「我的精華」~「🇯🇵大阪醫科教授聯乘爆水滴精華🌟」,大家用完必讚。


日本大阪醫科大學教授監修‧「神の水滴」爆水滴Y Shot精華液 詳細資料


原液之後的精華部份,我對外遊保濕建議一定係「Y Shot」,始終記著一點,保濕可解決99%皮膚問題,所以外遊的基本保養點都離不開保濕,我鍾意Y Shot超高效保濕成分外,獨有的「DT雙因子」肌底修復換膚系統可以嫩膚,及專用極細緻「納米級微囊」,發揮內至外爆水鎖水功效之餘,達致100%完美養膚活肌。喺外遊時,我連眼底都會用埋呢支保濕精華,一take過全面好方便。

Ys Recipes

讀畢需時 2 分鐘

4月 26

6

0

bottom of page