top of page

潮濕天氣 「黑頭」更多?!

Ys Recipes

讀畢需時 1 分鐘

5月 9

6

0

Inbox問題排行榜 長期三甲, 家用什麼「清潔毛孔」真係有效?


我收過好多讀者疑問,包括:「清完黑頭,點解幾日又出番晒?」「黑頭鼻,連下巴都有,點清?」「點解鼻成日都好油?」


有毛孔就有黑頭,策略是先減少後預防


我以前都深受呢個困擾,而家起碼改善咗七成,當然努力緊,所以我知我嘅方法一定係work!


黑頭,是藏在毛孔的油脂、污垢、氧化物;而鼻同下巴都特別易有黑頭,仲要特別油,因為皮脂腺在那些部位特別發達。


確實影響外觀,最煩係生生不息;唔理,毛孔越撐越大添


方法先減少後預防


對付黑頭重點:每日都要「先減」,即係認真清潔毛孔。


呢個唔關乎需要幾多時間心機,只要早晚用啱洗面產品,就得㗎啦!


我呢幾年,自從用咗「韓國醫學級護膚•酵素育肌潔面泡」,已經少咗好多粉刺黑頭暗粒了,洗得乾淨,仲要皮膚好咗,堅感恩㗎;呢支嘢仲救咗好多讀者嘅青春期小朋友添,同埋好多因為化妝/防曬塞毛孔嘅朋友/讀者。


我夠膽形容為,全球三甲最好用嘅洗面品,唔止對付黑頭暗粒,一洗完皮膚係好白淨好滑溜,仲保持到皮脂膜健康嘅濕潤感


當然,我身為護膚專家,又點會淨係靠一個秘訣


先減少後預防去黑頭去暗粒,係從多方面入手,嚴選真係有效嘅方法

Ys Recipes

讀畢需時 1 分鐘

5月 9

6

0

bottom of page